25 Temmuz 2016 Pazartesi

6. Kendo Yaz Kampı

Artık gelenekselleşen Kendo Yaz Kampı etkinliği 22-23-24  Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi Spor Salonunda yapıldı. Yurdumuzda yaşanan onca kötü olaya rağmen bu yıl da etkinliğin gerçekleştirilebilmesi çok büyük bir başarıydı.

Maalesef ülkemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişimi ve bu durumun getirdiği kaygılar yurt dışından ve içinden gelecek olan birçok eğitmen ve katılımcının kayıtlarını iptal ettirmesine neden oldu.

Yurt dışından gelmesi planlanan kendo eğitmenleri şöyleydi: Jun Park / 7 Dan(Kore), Livio Lancini / 7. Dan (İtalya), Keumho Yang / 6. Dan (Kore), Yunsook Ma / 6. Dan(İtalya), Tomaso Boscarol / 6. Dan (İtalya). Ancak yaşanan iptaller neticesinde yalnızca İtalya'dan Tomaso Boscarol / 6. Dan Sensei etkinliğe katılabildi. Diğer katılımcılar içinde de kayıtlı yaklaşık 120 kişiden 50 kişi kadarı etkinliğe katılamadı.

Etkinlik bünyesinde yapılacak olan dan sınavı 1, 2 ve 3. danlar için planlanmıştı. Ancak 5.dan ve  üstü yeteri sayıda eğitmenin katılamaması nedeniyle sadece 1. dan sınavı yapılabildi.

Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşın Tomaso Boscarol Sensein yönlendirmesiyle kendo kamp oldukça canlı ve güzel geçti. Katılan herkes yaşanmış olan kötü olayları kendoya yansıtmamak için sanki özel bir çaba gösterdi. Sonuçta Türkiye kendosu için iftihar edilecek bir etkinlik oldu.

Etkinlik sonunda yapılan turnuvada Ezgi Şan, Asrın Sustam, Hilmi Ayyaş (Kuveyt)'tan oluşan Capricorn takımı birinci oldu.



Katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Organizasyonda görev alan arkadaşların olağan üstü emeklerine buradan bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Çok teşekkürler, emeğinize sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder