3 Nisan 2018 Salı

Kendo Camp Kış Semineri

Uzun yıllardır ülkemizde düzenlenmekte olan Kendo Camp etkinliği bu yıl ilk defa bir kış semineriyle Türk kendocuların karşısına çıktı. 30 Mart - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen etkinlik için ülkemize davet edilen kendo eğitmeni Masatake Sumi Kendo 8 Dan Hanshi Senseiydi.



Yaz aylarında düzenlenen Kendo Camp etkinliklerinden farklı olarak kış semineri dostluk turnuvası ve sınav içermedi. Temel kendo eğitiminin yanında turnuva hakemliği konusunda da eğitim verildi.

Peki, Masatake Sumi Sensei kimdir? Her şeyden önce Sumi Sensei 8. dan seviyesinde bir kendo eğitmeni. Bu kendoda bir sınavla alınabilecek en yüksek seviye. (Her yıl iki defa Japonya'da düzenlenen ve geçme ortalamasının %1'in de altında olduğu dünyanın bilinen en zor sınavı sonucunda alınan bir dan derecesi ) Ancak Sumi sensein pek az 8. dan sensein sahip olduğu bir unvanı daha var. Hanshi!

Peki, Hanshi ne demek? Kılıç disiplininin en üst noktada bilgisine ulaşmış, aynı zamanda da çok yüksek bir karaktere ve erdeme sahip olan kişi anlamına gelen bir unvandır. Bu unvan çok az kendo eğitmenine layık görülmüştür. Sumi sensei benim hatırlayabildiğim kadarıyla Türkiye'ye bir seminer vermek için gelen ilk hanshi seinseidir.

Kendo Camp kış seminerin düzenlenmesinde Kendo Derneğinin maddi katkısı olduğu belirtildi. Yaklaşık altmış Türk kendocunun katıldığı seminerin bütün seviyelerdeki kendocular için son derece yoğun ve öğretici bir eğitim faaliyeti oldu.

Bukadar yüksek seviyeli bir kendo eğitmenini Türkiye'ye getirerek Türk kendoculara çalışma şansı veren organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Baştan sona harika bir seminer oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder