20 Aralık 2019 Cuma

2019 Türkiye Kendo Şampiyonası


2019 Türkiye Kendo Şampiyonası 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsünde(İstanbul / Kilyos) yapıldı. Erkek bireysel kategoride 36, kadın bireysel kategoride 12 ve onaltı yaş altı kategoride de 8 kendocunun katıldığı turnuvada sonuçlar söyle:



Erkek Bireysel: 1. Egemen Doğan(Boğaziçi), 2. Karatay Özbaş(Ankara), 3. Bünyamin Ergen ve Berk Gökmen(Katsuninkan)

Savaşçı ruh ödülü: Mustafa Karataş (Ankara)

Kadın Bireysel: 1. Saadet Kök(Katsuninkan), 2. Büşra Aydoğdu(Katsuninkan), 3. Anastasia Oleniki(Ankara) ve Aysu Önen(Ankara)

Savaşçı ruh ödülü: Feyza Ergin

16 Yaş altı: 1. Baran Baş(Ankara)

Erkek Takımlar: 1. Tenken(Kerma takım), 2. Ankara A, 3. İstanbul Kendo ve Katsuninkan A
Kadın Takımlar: 1. Katsuninkan

Katılan ve emeği geçen herkesin büyük bir çaba gösterdiği turnuvada genel olarak geçen yıllara göre daha dostca bir atmosfer vardı. Kanaatimce bu durum turnuvada ki en büyük kazanım olarak gösterilebilir. Ne yazık ki katılım sayısının yıldan yıla azaldığı da bir gerçek. Türkiye Kendo Şampiyonasının yıl içerisinde düzenlenen en büyük kendo etkinliği olduğu düşünülürse bu durum ülkemizdeki kendonun geleceği hakkında endişe verici olarak değerlendirilmelirdir.

Türkiye Kendosu ve Türkiye Kendo Şampiyonasıda ki olumsuzluklar hakkında söylenebilecek çok söz olmasına rağmen burda bunları tek tek anlatmak ne doğru nede yerinde olacaktır. Ancak en azından şunu söyleyebilir ki, turnuvanın Aralık ayı gibi iş ve eğitim hayatının yoğun olduğu, çoğu insanın yılsonunda yorucu bir tempoda koşturduğu bir dönemde yapılması yerine ilkbahar veya sonbahar aylarında yapılmasının katılımı arttıracağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder