17 Eylül 2018 Pazartesi

17. Dünya Kendo Şampiyonası

17. Dünya Kendo Şampiyonası Güney Kore'nin İncheon kentinde 14-16 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlendi. Turnuvaya Türkiye'nin de arasında olduğu toplam 56 ülkeden 850 den fazla kendocu katıldı.

İlki 1970 de Tokyoda yapılan şampiyona her üç yılda bir düzenli olarak organize edilmeye devam etmektedir. Genel olarak her turnuva bir öncekinden daha çok katılımlı ve daha heyecanlı geçmektedir.



Ülkemiz de bu turnuvaya 2015 senesinden itibaren katılmaktadır. İkinci defa katıldığımız turnuvada bu yıl ülkemizi temsil etmek için yedisi kadın yedi erkek toplam on dört sporcu ter döktü.
2018 Türkiye Kendo Milli Takımı: Soldan sağa doğru: Bulut Efe Akmenek, Egemen Doğan, Çınar Dize Sert Barut, Berk Gökmen, Hümeyra Cansız, Can Aydoğdu, Elif Yiğit, Cihan Engin(aynı zamanda teknik direktör), Biran Yücel, Burak Demircioğlu, Büşra Aydoğdu, Saadet Kök, Tuğçe Belin Stinchi (Ertunç Kurtuluş fotoğrafta yok)

Turnuvada Türkiye'nin Başarısı:
Türk Kadın Kendo Milli Takımı G. Kore, İsveç ve Tayland ile girdiği guruptan ikinci olarak çıkmayı başarmış ve bir üst turda turnuva üçüncüsü olan Kanada'ya elenmiştir.

Türkiye Kendo Kadın Milli Takımı oyuncusu Saadet Kök kadın takımlar müsabakalarında gösterdiği büyük mücadele sonucunda hakem komitesi tarafından savaşçı ruh ödülüne layık görülmüştür. Böylece Türkiye, Dünya Kendo Şampiyonasındaki ilk ödülünü kazanmış oldu.

Tebrikler Saadet Kök! 

Diğer Sonuçlar:

  • Erkek Bireysel(Toplam 204 Sporcu):
    • Sıralama: 1- Sho Ando(Japonya), 2- Jin Yong Jo(G. Kore), 3- Yuya Takenouchi(Japonya) ve Byung Hoon PARK(G. Kore)
    • Savaşçı Ruh Ödülleri: Borna Ban(Hırvatistan), William Makoto Grosfils(Belçika), Dwight Park(Avustralya), Katsumi Yosuke(Japonya), Celso Tsuyoshi TAKAYAMA(Birezilya), Jarrod HATAKEYAMA(Amerika), Man Uk JANG(G. Kore), Julian WILLIAMS(Amerika)
Saadet Kök(solda), Eğitmeni Can Aydoğdu(sağda)

  • Kadın Bireysel(Toplam 171 Sporcu):
    • Sıralama: 1- Mizuki MATSUMOTO(Japonya), 2- Mariko YAMAMOTO(Japonya), 3- Maika SENOO(Japonya), Mei FUJIMOTO(Japonya)
    • Savaşçı Ruh Ödülleri: Kumi SATO(İsveç), Asteria AKYLA(Yunanistan), Kasey TADA(Amerika), Hwa Yeong LEE(G. Kore), Nicole CHUN(Havai), Esther KIM(Amerika), Sayo VAN DER WOUDE(Hollanda), Ju Won CHOI(G. Kore)
  • Erket Takım(Toplam 48 Takım):
    • Sıralama: 1- Japonya, 2- G. Kore, 3- Tayvan(Chinese Taipei) ve Amerika
    • Savaşçı Ruh Ödülleri: Wilfried OLIVIER(Fransa), Joel SALMELA(Finlandiya), Jonathan BERTOUT(Fransa), Wang Hon KWOK(Honkong), Winston DOLLEE(Hollanda), Miodrag DIMIC(Sırbistan), Edson Jundi TOIDA(Birezilya), Dario BAELI (İtalya)
  • Kadın Takım(Toplam 37 Takım):
    • Sıralama:1- Japonya, 2- G. Kore, 3- Kanada ve Avustralya
    • Savaşçı Ruh Ödülleri: Pauline STOLARZ(Fransa), Saadet  KÖK(Türkiye), Haruko TSUZUKI(Yeni Zelanda), Elina Hideko ONAKA(Birezilya), Teodora DIMITRIC(Sırbistan), Maia BOBER(Polonya), Sayo VAN DER WOUDE(Hollanda), Yuri KIL(Amerika) 



Turnuvanın resmi web sayfası: http://17wkc.kr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder