13 Aralık 2022 Salı

İstanbul Uluslararası Yüksek Seviye Kendo Semineri ve Dan Sınavı

İstanbul Uluslararası Yüksek Seviye Kendo Semineri ve Dan Sınavı 9-11 Aralık 2022 tarihlerinde İTÜ Ayazağa yerleşkesinde gerçekleştirildi. Etkinlik Kendo Derneği ve Avrupa Kendo Federasyonun(EKF) ortak faaliyeti olarak düzenlendi. Bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen en büyük dan sınavını içinde barındıran etkinlikte 1'den 7'ye kadar tüm Dan dereceleri için sınav düzenlendi. Türkiyeden ve dünyadan toplamda 250 den fazla kendocunun katıldığı etkinlik katılım anlamında da bir rekoru elinde bulunduruyor.

Etkinliğe ilk başta 6 ve 7 Dan sınavına jüri olarak katılması planlanan Japonya Kendo Federasyonu delegasyonu etkinliğe iki hafta kala İstanbul'da yaşanan terör saldırısını ve güvenlik risklerini gerekçe göstererek katılma kararından vazgeçti. Bunun üzerine Avrupa Kendo Federasyonu 6 ve 7 Dan sınavını kendi delegasyonu ile gerçekleştirme kararı aldı. 

Etkinliğe katılan eğitmenlerin (Senseilerin) listesi:

LABRU Jean-Pierre (Kendo Kyoshi 7th Dan)
HAUCK Dieter (Kendo Renshi 7th Dan)
PRUVOST Claude (Kendo Kyoshi 7th Dan)
GUENTLER Michel (Kendo Renshi 7th Dan)
DELEPIERE Daniel (Kendo Kyoshi 7th Dan)
WAHLQVIST Mats (Kendo Kyoshi 7th Dan)
LANCINI Livio (Kendo Kyoshi 7th Dan)
SALONEN Mikko (Kendo Kyoshi 7th Dan)
BARANY Tibor (Kendo Renshi 7th Dan)
CASTELLI Donatella (Kendo Kyoshi 7th Dan)
SATO Kumi (Kendo Renshi 7th Dan)
FILIPPI Christian (Kendo Renshi 7th Dan)

Hiçbir güvenlik probleminin yaşanmadığı etkinlikten tüm katılımcılar memnuniyetle ayrıldılar. Her ne kadar girdiğim 6 Dan sınavından başarılı olamasam da gerek kendi Kendo Kulübümün(Ankara Kendo) katılımcılarının aldığı güzel sonuçlardan gerekse de Türkiye Kendosunun böyle büyük bir etkinliği alnının akıyla tamamlamasından dolayı son derece mutluyum. 

Başta Kendo Derneği Yönetim Kurulu olmak üzere. Etkinliğe emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ederim.

Etkinlik sayfası: https://event.kendo-tr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder